από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Φρουτοσαλάτα με παγωμένο βερίκοκο

Το Grand Marnier εντείνει τη φρεσκάδα του χυμού πορτοκαλιού και προσθέτει μια αίσθηση ζαχαρωτών στη φρουτοσαλάτα αυτή, που σερβίρεται ως επιδόρπιο αλλά και ως απογευματινό γλυκό
Φρουτοσαλάτα με παγωμένο βερίκοκο
Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

500 ml έτοιμο χυμό βερίκοκου ή ροδάκινου ή ανάμεικτο

1 μήλο πράσινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

1 ροδάκινο ή αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

1/4 πεπόνι ή 10 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

½ ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

10 ρώγες σταφυλιού

12 φράουλες, καθαρισμένες ή 3 ακτινίδια στα 4 ή κόκκινα φρούτα του δάσους

τον χυμό από 1 πορτοκάλι

το ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο

30 ml λικέρ Grand Marnier

10 φύλλα δυόσμου

EKTEΛΕΣΗ

Βάζουμε τον χυμό του βερίκοκου σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φρούτα, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τον παγωμένο χυμό από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα σε ατομικά μπολ, μοιράζουμε από πάνω το «χιόνι» του βερίκοκου και διακοσμούμε με τα φύλλα του δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.