Ετοιμάζουμε έναν πράσινο πουρέ με κολοκυθάκια και σπανάκι.

Σε κατσαρόλα με νερό, βράζουμε 500 γρ. κολοκυθάκια, ώστε να μαλακώσουν αρκετά. Σε καυτό νερό, ζεματίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα 1 χούφτα σπανάκι, το σουρώνουμε και κρυώνουμε αμέσως σε κρύο νερό. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σπανάκι, τα κολοκυθάκια, 1 σκελίδα σκόρδο, ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο, 1 φλιτζανάκι του καφέ έ.π. ελαιόλαδο και 20-30 φύλλα βασιλικού.

Τρίβουμε 2-3 ώριμες ντομάτες και τις μαγειρεύουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράζουμε 500 γρ. σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την ντομάτα.

Απλώνουμε σε ζεστά πιάτα χλιαρό τον πράσινο πουρέ, σε μία στρώση. Μοιράζουμε τα μακαρόνια από πάνω, αφήνοντας να φαίνεται περιμετρικά ο πράσινος πουρές. Σερβίρουμε με 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, τριμμένο (υλικά για 4-6 παιδιά).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.