από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 

Μακαρόνια με ντομάτα σε πράσινο πουρέ

Δύο από τις πιο αγαπημένες «παιδικές» γεύσεις, τα ζυμαρικά και ο πουρές, ενώνονται σε ένα πιάτο που θα κάνει τα λαχανικά να αγαπηθούν πολύ
Μακαρόνια με ντομάτα σε πράσινο πουρέ
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ετοιμάζουμε έναν πράσινο πουρέ με κολοκυθάκια και σπανάκι.

Σε κατσαρόλα με νερό, βράζουμε 500 γρ. κολοκυθάκια, ώστε να μαλακώσουν αρκετά. Σε καυτό νερό, ζεματίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα 1 χούφτα σπανάκι, το σουρώνουμε και κρυώνουμε αμέσως σε κρύο νερό. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σπανάκι, τα κολοκυθάκια, 1 σκελίδα σκόρδο, ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο, 1 φλιτζανάκι του καφέ έ.π. ελαιόλαδο και 20-30 φύλλα βασιλικού.

Τρίβουμε 2-3 ώριμες ντομάτες και τις μαγειρεύουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράζουμε 500 γρ. σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την ντομάτα.

Απλώνουμε σε ζεστά πιάτα χλιαρό τον πράσινο πουρέ, σε μία στρώση. Μοιράζουμε τα μακαρόνια από πάνω, αφήνοντας να φαίνεται περιμετρικά ο πράσινος πουρές. Σερβίρουμε με 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, τριμμένο (υλικά για 4-6 παιδιά).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακαρόνια µε γκούλας από αρνί 
Μακαρόνια με λαχανικά σε πουρέ μελιτζάνας 
Μακαρόνια παστιτσάδα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.