από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 

Τυροκροκέτες με γλυκόξινη σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο

Το κύμινο, με το πικάντικο, ζεστό και γλυκό άρωμά του, ισορροπεί με τη σπιρτάδα του πορτοκαλιού σε μια γλυκόξινη σάλτσα ιδανική για τυριά
Τυροκροκέτες με γλυκόξινη σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη- Αντωνία Κατή, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

Για τη γέμιση


100 γρ. ένταμ, τριμμένο

100 γρ. γκούντα, τριμμένο

100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο

50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1 αβγό

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά

20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο

250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια φλούδας

125 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο

2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο

2 γρ. κόλιαντρο, τους σπόρους, φρεσκοτριμμένο

περίπου 1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κροκέτες:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια, των περίπου 40 γρ. το καθένα, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώσπου να σφίξουν.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα ως τη μέση με ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε στους 180°C (θα χρειαστούμε θερμόμετρο μαγειρικής). Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Βγάζουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ στον βαθμό της αρεσκείας μας.

Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.