Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο έ.π. ελαιόλαδο σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, και 500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 100 γρ. λιαστή ντομάτα, 200 γρ. ανθότυρο και 50 γρ. πικάντικη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, και 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, τριμμένο.

Ζεματίζουμε 1 κιλό κανελόνια (2 συσκευασίες) για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση των λαχανικών.

Τρίβουμε 500 γρ. ώριμες ντομάτες και τις βράζουμε, μαζί με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο q αλατοπίπερο, για 10 λεπτά σε ένα τηγάνι.

Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα ντομάτας, 200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 170°C, για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν (υλικά για 4-6 παιδιά).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.