YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 ml χυμό λάιμ

2 τσιπούρες, 400 γρ. η καθεμιά, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες από τον ψαρομανάβη

αλάτι, πιπέρι

χυμό από ½ λεμόνι

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 ντομάτα, ξεσποριασμένη, σε μικρούς κύβους

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους

ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό του λάιμ.Κόβουμε τα φιλέτα του ψαριού σε μικρούςκύβους και τα βυθίζουμε στον χυμό. Αφήνουμεγια 1 ώρα, ώστε να «ψηθεί» το ψάρι.

Στραγγίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε μια μπασίνα. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, τον χυμότου λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κόλιαντρο, το κρεμμύδι και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε καισερβίρουμε επάνω σε μια σαλάτα της αρεσκείας

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.