ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

1 κιλό πατάτες

150 ml φρέσκο γάλα

500 γρ. βολβούς παντζαριών, βρασμένους και καθαρισμένους

30 ml μηλόξιδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

110 ml έ.π. ελαιόλαδο

10 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και σπασμένα στο multi

1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου, για το σερβίρισμα

EKTEΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή ένα πιρούνι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τον πουρέ της πατάτας. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά. Στόχος είναι να απορροφηθεί το γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά προτού στεγνώσει ο πουρές.

Πολτοποιούμε τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μηλόξιδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα δύο είδη πουρέ, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο κατά το ανακάτεμα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε και διακοσμούμε τον πουρέ με τα φιστίκια και την κρέμα μπαλσάμικου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.