από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Μαριδάκι µε βινεγκρέτ φρέσκιας ντοµάτας

Αν δεν σας αρέσει η αψιά, πιπεράτη γεύση της ρόκας, παραλλάξτε την µε αρµύρα, φρέσκια ή ελαφρώς ζεµατισµένη
Μαριδάκι µε βινεγκρέτ φρέσκιας ντοµάτας
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πολλές φορές θα ακούσουµε ότι το ψάρι δεν ταιριάζει µε τυρί. Παρ’ όλα αυτά, θα δείτε στο εξωτερικό τον σολοµό τυλιγµένο µε µους τυριών. Αλλωστε, ποιος δεν έχει φάει µαριδάκι µε χωριάτικη σαλάτα; Ολοι οι κανόνες λοιπόν έχουν τις εξαιρέσεις τους, πόσω µάλλον στη µαγειρική, που ισχύει το «περί ορέξεως...».

Για τη βινεγκρέτ ντοµάτας, πολύ απλά, τρίβω στον τρίφτη 1 µεγάλη ντοµάτα παραγινωµένη και σε ένα µπολ τη χτυπάω µε το σύρµα µε λίγο θαλασσινό αλάτι. Σιγά σιγά, και ενόσω συνεχίζω το χτύπηµα, προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. λευκό ξίδι, δυνατό. 

Ετοιμο σε 25 λεπτά

Τηγανίζω σε ελαιόλαδο 1 κιλό αλευρωµένο µαριδάκι (ελάχιστο επιτρεπόµενο µήκος: 8 εκ.), ώσπου να γίνει τραγανό. Βάζω στη βάση του πιάτου µια στρώση βινεγκρέτ, βγάζω το µαριδάκι από το τηγάνι, το αλατίζω και το τοποθετώ επάνω στη βινεγκρέτ. Ανακατεύω µέσα τα φύλλα από 1 µατσάκι ρόκα και στο τελείωµα τρίβω 150 γρ. φέτα (υλικά για 2-4 άτοµα).



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαύρος τηγανητός µε κρίταµο σε πουρέ µελιτζάνας 
Γλυκόξινες σαρδέλες 
Κροκέτες µπακαλιάρου µε σπιτική µαγιονέζα 
Πέστροφα στο χαρτί 
Γαλέος σαγανάκι 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.