από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 

Παγωτό τριαντάφυλλο, γεμάτο άρωμα και γεύση

Αν ο σταθεροποιητής σάς ακούγεται «εξωτικός», πρέπει να ξέρετε ότι σε αυτόν οφείλεται η δομή του παγωτού. Αν τον παραλείψετε θα λιώνει πολύ γρήγορα
Παγωτό τριαντάφυλλο, γεμάτο άρωμα και γεύση
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

10 αβγά, τους κρόκους     

130 γρ. ζάχαρη         

70 ml σιρόπι γλυκόζης

5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

100 γρ. πάστα τριαντάφυλλου (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

80 ml κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

ΤΙP: Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλά το παγωτό σας δεν θα αποκτήσει χρώμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς µε µια κουτάλα. Ελέγχουµε τη θερµοκρασία µε το ειδικό θερµόµετρο και στους 85°C, που γίνεται η παστερίωση, αποσύρουµε από τη φωτιά.

Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει, µέχρι να πέσει η θερµοκρασία του στους 4°C. Το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε στην κατάψυξη στους -18°C.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροδάκινα ποσέ µε παγωτό βανίλια 
Παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά 
Παγωτό γιαούρτι µε µέλι και καρύδια 
Μους χαλβά με παγωτό σοκολάτα 
Σπιτικό παγωτό χωρίς λακτόζη 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Πού είναι το τριαντάφυλλο; | 26/08/2015 17:36
    Με υλικά την "πάστα τριανταφύλλου" και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν εμπνέομαι ιδιαίτερα για κάτι το φυσικό!
    Μια πιο φυσική συνταγή δεν έχετε;
    απάντηση120