Βάζω αποβραδίς σε αλατισµένο νερό 500 γρ. ρεβίθια να φουσκώσουν. Την εποµένη, τα βγάζω από το νερό και τα περνάω από το multi για να γίνουν πουρές.

Βάζω τον πουρέ σε ένα µπολ, αλατοπιπερώνω, αρωµατίζω µε 1 κ.γ. φρέσκια µαντζουράνα (τα φυλλαράκια, ψιλοκοµµένα) και 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια, ψιλοκοµµένα) και προσθέτω, αν θέλω, µία πρέζα κύµινο, σε σκόνη και ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκοµµένη. Ανακατεύω µε τα χέρια τα υλικά.

Πλάθω κεφτεδάκια βρέχοντας κάθε φορά τις παλάµες µου και προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγες κουταλιές νερό στο µείγµα. Στον κάθε κεφτέ, κάνω µια τρύπα µε το δάχτυλο.

Γεµίζω την τρύπα µε λίγη λιωµένη µε το πιρούνι φέτα (200 γρ.) και κλείνω τον κεφτέ προσεκτικά, ώστε το τυρί να µείνει στον πυρήνα του.

Ανακατεύω 1/2 φλ. αλεύρι µε 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ. Αλευρώνω τους κεφτέδες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω 100 ml σπορέλαιο και µόλις κάψει τους τηγανίζω. Τους βγάζω να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρω αµέσως (υλικά για 4 άτοµα).{{{ moto }}}