από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Ρεβιθοκεφτέδες γεµιστοί µε φέτα

Περνώντας τα ωμά ρεβίθια από το multi παρακάμπτουμε τη χρονοβόρα διαδικασία του μαγειρέματος και έχουμε γρήγορα έτοιμο το μείγμα για τα κεφτεδάκια
Ρεβιθοκεφτέδες γεµιστοί µε φέτα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Βάζω αποβραδίς σε αλατισµένο νερό 500 γρ. ρεβίθια να φουσκώσουν. Την εποµένη, τα βγάζω από το νερό και τα περνάω από το multi για να γίνουν πουρές.

Βάζω τον πουρέ σε ένα µπολ, αλατοπιπερώνω, αρωµατίζω µε 1 κ.γ. φρέσκια µαντζουράνα (τα φυλλαράκια, ψιλοκοµµένα) και 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια, ψιλοκοµµένα) και προσθέτω, αν θέλω, µία πρέζα κύµινο, σε σκόνη και ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκοµµένη. Ανακατεύω µε τα χέρια τα υλικά.

Πλάθω κεφτεδάκια βρέχοντας κάθε φορά τις παλάµες µου και προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγες κουταλιές νερό στο µείγµα. Στον κάθε κεφτέ, κάνω µια τρύπα µε το δάχτυλο.

Γεµίζω την τρύπα µε λίγη λιωµένη µε το πιρούνι φέτα (200 γρ.) και κλείνω τον κεφτέ προσεκτικά, ώστε το τυρί να µείνει στον πυρήνα του.

Ανακατεύω 1/2 φλ. αλεύρι µε 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ. Αλευρώνω τους κεφτέδες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω 100 ml σπορέλαιο και µόλις κάψει τους τηγανίζω. Τους βγάζω να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρω αµέσως (υλικά για 4 άτοµα). 

Πρόταση: Συνοδεύστε τους µε µια ξανθιά µπίρα.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα µε ρεβίθια, φασολάκια και ψητό χαλούµι 
Σαλάτα µε ψητά λαχανικά, κουσκούς και ρεβίθια 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.