από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Μους µαστίχα µε πεπόνι

Το πεπόνι πρέπει να είναι κρύο, σχεδόν παγωµένο, για να µεταφέρει τη δροσιά του στη µους
Μους µαστίχα µε πεπόνι
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ  (για 6 ποτήρια του µαρτίνι)

300 ml κρέµα γάλακτος

3 γρ. µαστίχα, σε σκόνη

100  γρ. λευκή σοκολάτα, χονδροσπασµένη

1 μέτριο πεπόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, βράζουµε την κρέµα γάλακτος µε τη µαστίχα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τη σοκολάτα. Οµογενοποιούµε µε µια µαρίζ, µεταφέρουµε σε άλλο σκεύος και σκεπάζουµε µε µεµβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του µείγµατος. Αφήνουµε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Την εποµένη βάζουµε τη µους στον κάδο του µίξερ και τη χτυπάµε µε το σύρµα. Μόλις δέσει, αποσύρουµε από το µίξερ και µε τη βοήθεια µιας σακούλας ζαχαροπλαστικής γεµίζουµε τα ποτήρια. Με το ειδικό εργαλείο ή µε ένα scoop παίρνουµε από το πεπόνι µικρές µπάλες και τις βάζουµε επάνω στη µους.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορμός με μους κάστανου και σοκολάτα γάλακτος 
Μους αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα 
Μους χαλβά με παγωτό σοκολάτα 
Μους λευκή σοκολάτα με καφέ 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.