από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 

Τηγανίτα µε ντοµάτα και αθερίνα

Βασική προϋπόθεση αυτής της τηγανητής «πίτας» είναι να χρησιµοποιήσουµε ολόφρεσκες αθερίνες και ώριµες ντοµάτες
Τηγανίτα µε ντοµάτα και αθερίνα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Παίρνοντας ιδέα από την αθερινόπιτα που κάνουν στα νησιά, µια µεγάλη τηγανίτα από ψάρια που πιάνει όλο το τηγάνι, αλλά και από τους ντοµατοκεφτέδες µε φρέσκια, αρωµατική ντοµάτα, που τους λατρεύω το καλοκαίρι, έφτιαξα τη δική µου «πίτα».

 Σ’ ένα µπολ ρίχνω 300 γρ. αθερίνα (ελάχιστο επιτρεπόµενο µήκος: 8 εκ.), προσθέτω 2 µέτριες ντοµάτες σε µικρούς κύβους, 30 ανθούς κάππαρης και ψιλοκοµµένα 1 µατσάκι µαϊντανό, 1 µατσάκι δυόσµο και 1 µέτριο κρεµµύδι. Ανακατεύω προσεκτικά και πολύ απαλά. Αλατίζω όσο χρειάζεται και προσθέτω 1 χούφτα αλεύρι, µε λίγο νερό. Ανακατεύω πάλι προσεκτικά.

TIP: Μπορείτε να τηγανίσετε μικρότερες τηγανίτες με τη βοήθεια 2 κουταλιών ή με ένα μικρό τσέρκι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου περίπου 32 εκ. ρίχνω περίπου 80 ml έ.π. ελαιόλαδο να κάψει. Βάζω µια στρώση από το µείγµα και τηγανίζω όπως την οµελέτα, αναποδογυρίζοντας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (υλικά για 2 άτοµα).



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηγανίτες µε ζύµη ψωµιού 
Τηγανίτες με ανθότυρο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.