από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 

Κοτόπουλο σουβλάκι µε βερίκοκα

Είναι σημαντικό το κοτόπουλο να μην παραμείνει στη μαρινάδα περισσότερο από 30 λεπτά, λόγω της οξύτητας των φρούτων
Κοτόπουλο σουβλάκι µε βερίκοκα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Κόβω ½ κιλό κρέας από µπούτι κοτόπουλου σε κύβους.

Σε ένα µπολ βάζω 2 κ.σ. µέλι, 1 κ.γ. τζίντζερ, φρεσκοτριµµένο, 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιηµένη και 500 ml χυµό πορτοκαλιού. Πολτοποιώ 250 γρ. βερίκοκα στο µπλέντερ και τα προσθέτω στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά.

Βυθίζω το κοτόπουλο στη µαρινάδα και το αφήνω στο ψυγείο για περίπου µισή ώρα. Εν τω µεταξύ κόβω σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά και 4-5 βερίκοκα.

Περνάω σε καλαµάκια το κοτόπουλο εναλλάξ µε τις πιπεριές και τα βερίκοκα και ψήνω στη σχάρα (υλικά για 2-4 άτοµα).

Πρόταση: Ταιριάζει µε µια ξανθιά µπίρα.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο καλαμάκι με λεμόνι και μυρωδικά  
Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και ελιές 
Κοτόπουλο με σόγια σος, μπέικον και κάστανα 
Κοτόπουλο καλαμάκι με λεμόνι και μυρωδικά  
H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και ελιές 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.