από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Σουβλάκι χοιρινό µε χαλούµι και σύκα

To χαλούμι δεν λιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες γι' αυτό και είναι κατάλληλο για τη σχάρα.
Σουβλάκι χοιρινό µε χαλούµι και σύκα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Φτιάχνω µια µαρινάδα, βάζοντας σε ένα µπολ 500 ml κόκκινο κρασί, 150 ml µέλι, 1 καυτερή πιπερίτσα, φλούδες από 1 πορτοκάλι, 2 ξυλάκια κανέλας, 4 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου, 5 γαριφαλόκαρφα και 80 ml λευκό ξίδι και ανακατεύω απαλά. Μουλιάζω στο µείγµα 10 αποξηραµένα σύκα και τα αφήνω να µαριναριστούν ένα βράδυ.

Την εποµένη βράζω τα σύκα µε τη µαρινάδα τους µέχρι να µαλακώσουν. Κόβω 1 κιλό κρέας από χοιρινό µπούτι σε κύβους και 200 γρ. χαλούµι σε ισοµεγέθεις κύβους. Βγάζω τα σύκα από την κατσαρόλα και τα κόβω στη µέση.

Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, τυλίξτε το σουβλάκι σε κομμάτια χοιρινής μπόλιας που έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε μπολ με χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσει.

Περνάω εναλλάξ σε καλαµάκι για σουβλάκι το χοιρινό, το χαλούµι, το σύκο και 1 δαφνόφυλλο (10 δαφνόφυλλα) και συνεχίζω µε την ίδια σειρά, µέχρι να γεµίσει το καλαµάκι. Ψήνω στη σχάρα (υλικά για 4 άτοµα).

Πρόταση: Γευτείτε τα µε µια bière triple ή µια µαύρη µπίρα



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο σουβλάκι µε βερίκοκα 
Σουβλάκι ψαρονέφρι µε σαλάτα κουσκούς 
Γαρίδες σουβλάκι σε δενδρολίβανο 
Χοιρινό γεμιστό με μπρόκολο και κουνουπίδι 
Χοιρινό φιλέτο με μουστάρδα και μανιτάρια 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.