ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κοµµάτια)

Για τα cupcakes

200 γρ. βούτυρο

200 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

400 γρ. καστανή ζάχαρη

6 αβγά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ. µπέικιν πάουντερ

5 γρ. σόδα

200 γρ. ώριµες µπανάνες, σε ροδέλες

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1/4κ.γ. µοσχοκάρυδο, σε σκόνη

150 γρ. καρύδια, τριµµένα

350 ml φρέσκο γάλα

Για το γλάσο

180 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. τυρί τύπου Philadelphia

30 ml ρούµι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Cupcakes

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Στον κάδο του µίξερ χτυπάµε µε το φτερό το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης µέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουµε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουµε µέχρι να προκύψει ένα λείο µείγµα. Στη συνέχεια ρίχνουµε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα, και τα χτυπάµε για µερικά λεπτά ακόµη. Στο τέλος προσθέτουµε το γάλα, οµογενοποιούµε και γεµίζουµε τα φορµάκια µε το µείγµα. Ψήνουµε για 18-20 λεπτά.

Γλάσο

Στον κάδο του µίξερ χτυπάµε µε το σύρµα το βούτυρο µε την άχνη, µέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουµε το τυρί κρέµα και τέλος το ρούµι και χτυπάµε λίγο ακόµη. Απλώνουµε το γλάσο στην επιφάνεια των cupcakes µε µια παλέτα ζαχαροπλαστικής (ειδικό µαχαίρι, κατάλληλο για επάλειψη).