YΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

600 γρ. κιμά από κοτόπουλο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

2 μικρά καρότα, τριμμένα

1 κολοκυθάκι, τριμμένο

½ κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1 αβγό

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

4 ψωμάκια για μπέργκερ

1 μικρή γαλλική σαλάτα, χονδροκομμένη

2 ντομάτες, σε ροδέλες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

100 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

70 γρ. μπλε τυρί, σε κομμάτια

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το κολοκυθάκι, το εστραγκόν, τη μουστάρδα, το αβγό και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια και τα αφήνουμε
για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε την ψησταριά ή το τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 6 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε λίγο στο γκριλ. Στα κάτω μισά ψωμάκια τοποθετούμε διαδοχικά τα φύλλα της σαλάτας, τις ροδέλες της ντομάτας, τα μπιφτέκια ζεστά και από πάνω τη σάλτσα. Κλείνουμε με τα επάνω μισά ψωμάκια και σερβίρουμε είτε με σαλάτα είτε με σπιτικές τηγανητές πατάτες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Iουλίου 2015.