από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Μους με κρέμα καραμελέ και «πουράκια»

Η κλασική μους σοκολάτας γίνεται με κουβερτούρα αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σοκολάτα θέλετε, με λιγότερη ή περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Μους με κρέμα καραμελέ και «πουράκια»
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ  (για 10 μικρά ποτήρια)

1 συσκευασία κρέμα καραμελέ

300 ml γάλα

500 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια  

600 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

½ συσκευασία «πουράκια» σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε την κρέμα καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μοιράζουμε στα ποτήρια την καραμέλα και την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε το γάλα να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σπασμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει.

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη μους και τη μοιράζουμε στα ποτήρια με την κρέμα καραμελέ. Σπάμε τα «πουράκια» σοκολάτας ακανόνιστα και τα καρφώνουμε στη μους πριν από το σερβίρισμα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.

 






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και κουραμπιέ 
Μους σοκολάτας με περγαμόντο 
Μους σοκολάτας με ξηρούς καρπούς 
Μους σοκολάτας με μαρέγκες  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.