ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

60 ml νερό

130 γρ. ζάχαρη

χυμό από 1 πορτοκάλι και ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις φράουλες και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι.

2 Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ταψάκι σε ύψος 1-2 εκατοστών (σχετικά λεπτή στρώση). Περίπου κάθε μισή ώρα ή μόλις έχει αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα τη βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Ετσι σκορπίζουμε τους κρυστάλλους του πάγου που σχηματίζονται σε όλη τη μάζα της γρανίτας και γίνεται αφράτη. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε περίπου 3-4 φορές, μέχρι να παγώσει εντελώς (εξαρτάται από τη δύναμη της κατάψυξης).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.