ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους 5 εκ.

λίγο αλεύρι, για το κρέας

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 γρ. μικρά ασπρομανίταρα, κομμένα στη μέση

200 ml Mαυροδάφνη

2-3 φύλλα δάφνης

4 ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 500 ml ζωμό βοδινού, σπιτικό ή ψυγείου

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σοτάροντας στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κρέας και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, τις ντομάτες και τον πελτέ αραιωμένο στον ζωμό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται. Σερβίρουμε ιδανικά με ένα αφράτο ρύζι μπασμάτι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.