ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.)

3 κρόκους αβγών

60 γρ. κορν φλάουρ

500 ml γάλα

300 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλιας Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

180 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια

250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια

1 κονσέρβα κομπόστα ανάμεικτων φρούτων

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

200 γρ. φράουλες

10 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ με σύρμα χειρός.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας ταυτοχρόνως. Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα 2/3 του μείγματος στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας συνεχώς το μείγμα με το σύρμα μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα και τη χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να αφρατέψει η κρέμα.

Στραγγίζουμε καλά την κομπόστα και ρίχνουμε τα φρούτα στην κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το τσέρκι επάνω σε μια πιατέλα και αραδιάζουμε τα σαβαγιάρ στη βάση και στα τοιχώματα, το ένα δίπλα στο άλλο. Στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει, για τουλάχιστον 1 ώρα. Διακοσμούμε με τις φράουλες και τα φύλλα του δυόσμου, αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.