ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη {{{ moto }}}

750 ml σαμπάνια, λευκή ή ροζέ, ή άλλον αφρώδη οίνο της αρεσκείας μας

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ταψάκι σε ύψος 1-2 εκατοστών (σχετικά λεπτή στρώση) και βάζουμε στην κατάψυξη. Περίπου κάθε μισή ώρα ή μόλις έχει αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα τη βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Ετσι σκορπίζουμε τους κρυστάλλους του πάγου που σχηματίζονται σε όλη τη μάζα της γρανίτας και γίνεται αφράτη. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε περίπου 3-4 φορές μέχρι να παγώσει εντελώς (εξαρτάται από τη δύναμη της κατάψυξης).

Τη σερβίρουμε ή την αδειάζουμε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και την αποθηκεύουμε. Αν την ξεχάσουμε στην κατάψυξη χωρίς να ανακατέψουμε, και παγώσει τελείως, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπως είναι παγωμένη, την ξύνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει υφή χιονιού. Ετσι όμως η γρανίτα μας θα έχει πιο μεγάλους κρυστάλλους πάγου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.