ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγκέτι

αλάτι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες*

100 ml λευκό ξηρό κρασί

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

120 γρ. φασολάκια, βρασμένα

Για το πέστο

45 γρ. φρέσκο βασιλικό, τα φυλλαράκια

175 ml έ.π. ελαιόλαδο

50 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο**

6 γρ. σκόρδο

45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώσπου να γίνουν al dente. Σουρώνουμε κρατώντας 100 ml από το νερό.

Πέστο: Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί το πέστο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το πέστο και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για
2 λεπτά ακόμη.

Βάζουμε και τα σπαγκέτι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

* Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες:Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

** Πώς καβουρντίζουμε το κουκουνάρι: Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας ρίχνουμε τους καρπούς και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.