από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Μαριναρισμένο κοτόπουλο με μπαχαρικά και σος γιαουρτιού

Η καπνιστή πάπρικα προέρχεται από πιπεριές που έχουν περάσει από διαδικασία καπνίσματος προτού κονιορτοποιηθούν. Ταιριάζει πολύ σε κρέατα και πουλερικά
Μαριναρισμένο κοτόπουλο με μπαχαρικά και σος γιαουρτιού
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


60 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι

100 γρ. κρεμμύδι, σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο

20 γρ. αλάτι

140 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

10 ml χυμό λεμονιού

15 γρ. καπνιστή πάπρικα, σε σκόνη

10 γρ. κύμινο, σε σκόνη

10 γρ. αποξηραμένο κόλιαντρο, σε σκόνη

1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε χονδρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


40 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

130 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι.

Κοτόπουλο: Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πάει παντού. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και περνάμε τα κομμάτια του σε καλαμάκια για σουβλάκι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα καλαμάκια του κοτόπουλου και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να φτάσει τους 75°C (θα χρειαστούμε θερμόμετρο μαγειρικής). Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

 














Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι 
Κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα μπίρας 
Κοτόπουλο πανέ με πατάτες και αρωματικό γιαούρτι 
Κοτόπουλο σε κρούστα ψωμιού 
Κοτόπουλο καλαμάκι με λεμόνι και μυρωδικά  
Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και ελιές 
Κοτόπουλο καλαμάκι με λεμόνι και μυρωδικά  
Κοτόπουλο καλαμάκι με λεμόνι και μυρωδικά  
H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και ελιές 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.