ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. ανεβατό ΠΟΠ Γρεβενών

100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

50 γρ. φουντούκια, τα μισά χονδροσπασμένα στο multi

50 γρ. καρύδια, τα μισά χονδροσπασμένα στο multi

50 γρ. φιστίκια ΠΟΠ Αιγίνης, τα μισά χονδροσπασμένα στο multi

50 γρ. μούσλι

250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 2 ή στα 4

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα βάζουμε το ανεβατό και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους χονδροσπασμένους ξηρούς καρπούς με το μούσλι.

Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια το μείγμα ξηρών καρπών – μούσλι έτσι ώστε να φτάσουν στο 1/3 τους. Προσθέτουμε τη μους του ανεβατού και γαρνίρουμε με τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς, τις φράουλες και τα φύλλα του δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.