Για το κέικ ντομάτας: Ανακατεύω 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 4 αβγά, 100 γρ. φέτα, λιωμένη με ένα πιρούνι, 40 ml έ.π. ελαιόλαδο, 100 γρ. λιαστές ντομάτες, λιωμένες στο multi με 20 ml από το λάδι τους, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βάζω τη ζύμη σε 1 μικρή φόρμα του κέικ και ψήνω στον φούρνο, στους 170°C, μέχρι το κέικ να ροδίσει και να στεγνώσει στο εσωτερικό του (για να βεβαιωθούμε μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του και παρατηρούμε αν βγαίνει στεγνή).

Για τον πουρέ ελιάς με μελιτζάνα: Ψήνω στη σχάρα 1 μελιτζάνα για περίπου 20 λεπτά, βγάζω την ψίχα της και τη βρέχω με λίγο έ.π. ελαιόλαδο και τον χυμό από ½ λεμόνι. Ανακατεύω με 3 κ.σ. πάστα πράσινης ελιάς.

Καθαρίζω εξωτερικά 600 γρ. μύδια με σύρμα κουζίνας κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφαιρώ το «γένι», κρατώντας το μύδι με το ένα χέρι και τραβώντας το «γένι» με το άλλο με μια απότομη, κοφτή κίνηση. Πετάω τα μύδια που είναι ανοιχτά και αχνίζω τα κλειστά με 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 10 φύλλα σέλινου και 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί μέχρι να ανοίξουν. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα ξεψαχνίζω, κρατώντας 3-4 με τα κελύφη τους. Σουρώνω το ζουμάκι τους σε τουλπάνι για να μην περάσει άμμος και το κρατάω στην άκρη.

Ψιλοκόβω 1 πιπεριά κέρατο και 1 καυτερή πιπερίτσα. Βάζω σε ένα σαγανάκι έ.π. ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τις πιπεριές, ρίχνω μέσα τα μισά μύδια και τσιγαρίζω για 30 δευτερόλεπτα. Σβήνω με 2 φλ. του καφέ ζωμό από τα μύδια και τρίβω μέσα 60 γρ. φέτα ώστε να χυλώσει η σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω λίγο ακόμη λαδάκι και ανακατεύω. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για να φτιάξω το δεύτερο σαγανάκι.

Σχηματίζω μπουκίτσες σαν ζάρι από 100 γρ. μαλακή φέτα, τις οποίες περνάω από ένα μπολ με αλεύρι, ένα άλλο με 1 αβγό, χτυπημένο και ένα τρίτο με λίγη γαλέτα. Τις τηγανίζω τελευταία στιγμή σε καυτό ηλιέλαιο και τις σερβίρω επάνω στα σαγανάκια με τα μύδια. Συνοδεύω με μερικές φέτες κέικ ντομάτας και πουρέ μελιτζάνας και ελιάς (υλικά για 2 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.