ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

40 γρ. ζάχαρη

200 γρ. σοκολάτα υγείας, 70% κακάο, σε κομμάτια

25 βατόμουρα

10 μούρα

30 μύρτιλλα

5 φράουλες, κομμένες στα 4

μερικά φύλλα μέντας

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καλύπτουμε το γλυκό με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.

Σε βαθιά πιάτα βάζουμε στη μέση τα βατόμουρα, τα μούρα, τα μύρτιλλα και τις φράουλες και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη ζεστή σούπα. στολίζουμε με τα φύλλα της μέντας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.