από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Τσιζκέικ με φράουλες

Αν βρείτε αγριοφράουλες, προτιμήστε τες και παραλείψτε την άχνη στο τελείωμα του γλυκού, καθώς έχουν από μόνες τους γλυκιά γεύση
Τσιζκέικ με φράουλες
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 μικρό ορθογώνιο ταψί)

Για τη βάση


300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive, τριμμένα στο multi

130 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα


500 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia

150 γρ. άχνη ζάχαρη

50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 10% λιπαρά

200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

30 ml χυμό λεμονιού

Για το τελείωμα


200 γρ. φράουλες, κομμένες

2-3 φυλλαράκια δυόσμου

100 γρ. άχνη ζάχαρη

EKTEΛΕΣΗ


Βάση: Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.

Κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να δέσει η κρέμα. Την απλώνουμε με μια μαρίζ στη βάση του μπισκότου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Τελείωμα: Στολίζουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου και πασπαλίζουμε με την άχνη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιζκέικ ανθότυρου με πορτοκάλι, σε βάση ντάκου 
Τσιζκέικ µε ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες 
Τσιζκέικ με φρούτα του δάσους 
Τράιφλ τσιζκέικ 
Τσιζκέικ µε ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.