ΥΛΙΚΑ (για 1 μικρό ορθογώνιο ταψί)

Για τη βάση

300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive, τριμμένα στο multi

130 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα

500 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia

150 γρ. άχνη ζάχαρη

50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 10% λιπαρά

200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

30 ml χυμό λεμονιού

Για το τελείωμα

200 γρ. φράουλες, κομμένες

2-3 φυλλαράκια δυόσμου

100 γρ. άχνη ζάχαρη

EKTEΛΕΣΗ

Βάση: Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.

Κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να δέσει η κρέμα. Την απλώνουμε με μια μαρίζ στη βάση του μπισκότου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Τελείωμα: Στολίζουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου και πασπαλίζουμε με την άχνη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.