ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα)

500 γρ. χωριάτικο ψωμί, σε φέτες

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

200 ml ούζο

200 γρ. αποξηραμένα σύκα ΠΟΠ Ταξιάρχη Ευβοίας, σε μικρά κομμάτια

½ ματσάκι θυμάρι

200 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος τύπου Κερκύρας, σε θ.δ.

1 μπαστούνι αβγοτάραχο Μεσολογγίου, σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με το ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ούζο, τα σύκα και το θυμάρι και σιγοβράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το βούτυρο και τα σύκα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τα κροστίνι με το μείγμα και γαρνίρουμε με τις φέτες του αβγοτάραχου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.