ΥΛΙΚΑ (για 1 βάζο των 250 ml)
1 φλ. νερό
1/3 φλ. λευκό σιναπόσπορο
1/4 φλ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και βάζουμε τον σιναπόσπορο. Τον αφήνουμε να φουσκώσει για 8-12 ώρες και τον στραγγίζουμε. Τον βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει η μουστάρδα όσο λεία θέλουμε. Αν χρειαστεί να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά λίγο νερό ακόμη.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.