ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

2 αγγούρια, σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, σε ροδέλες

2 πράσινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια

250 γρ. κρίταμο τουρσί

12 ελιές Καλαμών

4 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

αλάτι

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

4 κρίθινα καλαθάκια (σε επιλεγμένους φούρνους και καταστήματα με κρητικά προϊόντα)

200 γρ. βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων, σε κυβάκια

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

20 ml ξίδι

1 κ.γ. μέλι

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το κρίταμο, τις ελιές και την κάππαρη, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα 4 κρίθινα καλαθάκια με τη σαλάτα, μοιράζουμε τη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μέλι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

.