ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1 καρότο, σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια

1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη

50 γρ. μαύρες ελιές, απύρηνες

400 γρ. ρύζι bonnet

100 ml λευκό, ξηρό κρασί

αλάτι, πιπέρι

1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, το σέλερι, τη μαραθόριζα και τις ελιές για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί, μαγειρεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 600 ml χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα για 5 λεπτά, ώστε το ρύζι να μείνει al dente.

Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό ανακατεμένο με το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.