ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

100 ml λευκό ξίδι

½ κ.γ. καυτερή πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

2 κεφάλια φορμαέλα ΠΟΠ Αράχοβας, σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες μαγειρεύοντας για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ξίδι και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τελειώνουμε με την πάπρικα και το αλατοπίπερο.

Ψήνουμε τις φέτες του τυριού είτε στη σχάρα είτε σε αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα για λίγα λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τη φορμαέλα σε μια πιατέλα περιχύνοντας με την πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.