από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Ζελέ φράουλα με κρέμα βασιλικού

Για το τελείωμα προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης ή αν θέλετε πιο δροσερό αποτέλεσμα αντικαταστήστε τα με φρούτα
Ζελέ φράουλα με κρέμα βασιλικού
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια του μπράντι)

Για το ζελέ


500 ml χυμό φράουλας

80 γρ. ζάχαρη

2 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα  

Για την κρέμα

300 ml φρέσκο γάλα

1 ματσάκι βασιλικό

200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

160 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

45 γρ. κορν φλάουρ

180 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

8 κ.σ. νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζελέ: Ζεσταίνουμε τον χυμό φράουλας με τη ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες. Μοιράζουμε το ζελέ στα ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα μαζί με τον βασιλικό και φέρνουμε σε βρασμό. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να διαλυθεί καλά ο βασιλικός και το περνάμε από σήτα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αρωματισμένο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σε ένα μπολ με το σύρμα χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα του γάλακτος στο μπολ και ομογενοποιούμε. Το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα την οποία επαναφέρουμε στη φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε απαλά την κρέμα με τη σαντιγί με μια μαρίζ. Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια επάνω από το ζελέ και πασπαλίζουμε με τα δημητριακά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάρτα λεμόνι με ζελέ δυόσμου 
Πανακότα με ζελέ βύσσινο 
Ζελέ κυδωνιού 
Ζελέ με χυμό μήλου και σταφύλια στο ποτήρι 
Ζελέ λευκού κρασιού με σύκα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.