YΛΙΚΑ (για 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8 εκ.)

Για τις τάρτες

250 γρ. βούτυρο σε θ.δ.

160 γρ. άχνη ζάχαρη

2 αβγά

500 γρ. αλεύρι μαλακό

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 βανιλίνη

Για την κρέμα

2 αβγά και 1 κρόκο

30 γρ. κορν φλάουρ

500 ml φρέσκο γάλα

130 γρ. ζάχαρη

20 γρ. βούτυρο αγελάδος

30 ml λικέρ μαστίχας

1 κονσέρβα ροδάκινο, κομπόστα, σε κομμάτια

EKTEΛΕΣΗ

Τάρτες: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, εύπλαστη ζύμη. Αποσύρουμε από το μίξερ, τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Τα απλώνουμε στις ταρτιέρες, τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε πάνω τους από ένα κομμάτι λαδόκολλα, σκορπίζουμε μερικά ξερά φασόλια και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν οι τάρτες χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και πετάμε τις λαδόκολλες με τα φασόλια.

Κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τον κρόκο και το κορν φλάουρ με ένα σύρμα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος στο μπολ, ομογενοποιούμε και επαναφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι χτυπώντας το συνεχώς επάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε. Καλύπτουμε την κρέμα με μια διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σύνθεση: Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα και από πάνω μοιράζουμε τα ροδάκινα. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με φύλλα δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.