ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για τη σαλάτα

250 γρ. μικρές, στρογγυλές πατάτες, με τη φλούδα τους, πλυμένες

15 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές ροδέλες

15 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

20 γρ. ελιές Καλαμών, απύρηνες, στα 2

30 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λοξές ροδέλες

1 πρέζα εστραγκόν, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για 500 γρ. βινεγκρέτ

60 ml λευκό ξίδι, μπαλσάμικο

20 γρ. μουστάρδα Dijon

30 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους

50 γρ. μέλι

100 ml ηλιέλαιο

180 ml έ.π. ελαιόλαδο

50 ml νερό (προαιρετικά)

αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις αλατίζουμε ενώ είναι ακόμη ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα ραπανάκια, την κάππαρη, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το εστραγκόν και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ: Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε το ξίδι, τις μουστάρδες, το μέλι και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με το νερό.

Σερβίρουμε τη σαλάτα περιχύνοντας με 100 γρ. από τη βινεγκρέτ. Την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.