ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα)

20 παϊδάκια από αρνάκι ΠΟΠ Ελασσόνας, χωρίς το κόκαλο

αλάτι, πιπέρι

500 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

300 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και σπασμένα στο multi

5 αβγά, χτυπημένα

1 λίτρο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι μαζί με τα φιστίκια και σε ένα άλλο τα αβγά. Περνάμε τα παϊδάκια πρώτα από τα αβγά και στη συνέχεια από το μείγμα με το σιμιγδάλι.

Σε μια φριτέζα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα παϊδάκια έως ότου πάρουν χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά σε μια πιατέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.