ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί 20 x 30 εκ.)

Για το σιρόπι

500 ml νερό

500 ml χυμό μανταρινιού

Για το γλυκό

1 ποτήρι ηλιέλαιο

3/4 ποτηριού ζάχαρη

4 αβγά

2 βανιλίνες

1½ ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα και χυμό από 5 μανταρίνια

EKTEΛΕΣΗ

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.

Γλυκό: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανιλίνες, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα του μανταρινιού, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε συνοδεύοντας ιδανικά το γλυκό με παγωτό μαστίχα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.