ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

1 ποτήρι ντοματοπολτό με κρεμμύδι, κονσέρβα

1 ποτήρι ντομάτα κονκασέ

½ ποτήρι νερό

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 συσκευασία προμαγειρεμένα και κατεψυγμένα κεφτεδάκια

½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

400 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τα κεφτεδάκια.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, την ντομάτα κονκασέ, το νερό, το σκόρδο και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τα κεφτεδάκια και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη σάλτσα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente.

Σερβίρoυμε στα πιάτα τις ταλιατέλες με τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με το τυρί και το θυμάρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.