ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

120 ml χυμό ντομάτας

120 γρ. ντομάτα κονκασέ

1/3 φλ. νερό

1/3 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα μπούκοβο

½ χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, σε ροδέλες

130 γρ. καρότο, κατεψυγμένο, σε ροδέλες

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κονσέρβες φασόλια γίγαντες

4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο, τα φύλλα

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το κονκασέ, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, τα καρότα και το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα μικρό πυρέξ ρίχνουμε τους γίγαντες μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.