ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
120 ml χυμό ντομάτας
120 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/3 φλ. νερό
1/3 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
½ χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, σε ροδέλες
130 γρ. καρότο, κατεψυγμένο, σε ροδέλες
2 κονσέρβες φασόλια γίγαντες
4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο, τα φύλλα
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το κονκασέ, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, τα καρότα και το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα μικρό πυρέξ ρίχνουμε τους γίγαντες μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.