ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κομμάτια)

Για τα μακαρόν

200 γρ. ζάχαρη άχνη

150 γρ. πούδρα αμυγδάλου

3 ασπράδια αβγών

30 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

150 ml γάλα

30 γρ. ζάχαρη

2 κρόκους αβγών, ελαφρά χτυπημένους

40 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

ΥΛΙΚΑ
Μακαρόν: Στο μπλέντερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και την πούδρα αμυγδάλου. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα επάνω.

Βάζουμε δύο λαμαρίνες τη μία επάνω στην άλλη και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα και με κορνέ Νο 6 σχηματίζουμε επάνω στη λαμαρίνα περίπου 50 μικρούς δίσκους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C. Αφήνουμε τα μακαρόν στην άκρη για 20-25 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί από πάνω κρούστα. Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να δέσει. Μεταφέρουμε την κρέμα στο μίξερ, ρίχνουμε την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Σύνθεση: Αναποδογυρίζουμε τα μισά μακαρόν και με το δάχτυλο κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής τα γεμίζουμε με κρέμα. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μακαρόν και τα πατάμε ελαφρά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.