Μαγειρεύοντας μας έρχονται ιδέες, γι’ αυτό και ο σεφ που αγαπάει το επάγγελμά του είναι πάντα επάνω από τη φωτιά. Αυτή τη φορά, όταν ετοίμασα γέμιση για τη γαλοπούλα, έκανα κεφτεδάκια με ό,τι περίσσεψε και τα τηγάνισα!

Βάζω σε μια λεκάνη 1 κιλό κιμά χοιρινό από πανσέτα και 400 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, μουλιασμένο.

Ψιλοκόβω 200 γρ. συκωτάκια πουλερικών (6-7 κομμάτια), 1 κρεμμύδι μέτριο, 4-5 σκελίδες σκόρδο, 6-7 ασπρομανίταρα και 1 ματσάκι μαϊντανό και τα τσιγαρίζω όλα μαζί σε ένα τηγάνι σε λίγο έ.π. ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά.
Σβήνω με 1 ποτήρι του κρασιού μπράντι. Μαγειρεύω για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρω από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσουν τα συκωτάκια, τα προσθέτω στη λεκάνη. Μαζί ρίχνω και q 3-4 φέτες γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες, 5-6 δαμάσκηνα αποξηραμένα, επίσης ψιλοκομμένα, 3 κ.σ. κουκουναρόσπορους και 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες.

Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω πολύ καλά. Ρίχνω 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις έτσι ώστε βρέχοντας τα χέρια μου να μπορώ να τα πλάσω σε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζω σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο (υλικά για 4-6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.