ΥΛΙΚΑ (για 18 παιδιά)

330 ml φρέσκο γάλα, 1,5% λιπαρά

90 γρ. βούτυρο

½ φλ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

230 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο, μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια (350 γρ. ακαθάριστο)

1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο {{{ moto }}}

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

120 γρ. κατσικίσιο τυρί, λιωμένο με ένα πιρούνι

50 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

λίγο έ.π. ελαιόλαδο, για την επάλειψη του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού, για περίπου 2-3 λεπτά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε στο αβγό όσο μαύρο πιπέρι θέλουμε. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ρίχνουμε τα τυριά και το αβγό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το σπανάκι με το γάλα στο multi και πολτοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ενώνουμε το μείγμα του σπανακιού με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μήκους 34 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να στεγνώσει καλά η επιφάνεια και να πάρει χρώμα. Διατηρείται εκτός ψυγείου μόνο για 2-3 ημέρες.

* Η Εύη Σκούρα είναι δημιουργός του thehealthiercook.wordpress.com

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.