ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 γρ. φασόλια βανίλιες Φενεού

15 γαρίδες Νο 3

1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες

½ κ.γ. μπούκοβο, σε σκόνη

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

50 ml λευκό ξίδι

1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη με νερό μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια. Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 40-50 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες για 5-8 λεπτά και αφού κρυώσουν ελαφρώς τις καθαρίζουμε κρατώντας τα ψαχνά της ουράς.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τις γαρίδες, τη μαραθόριζα, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και το αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.