ΥΛΙΚΑ (για 6 κομμάτια)

Για τη σάλτσα ντομάτας

800 γρ. ντοματάκια, αποφλοιωμένα, από κονσέρβα

20 γρ. ζάχαρη

20 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, χονδροκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τις πίτες

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

6 πίτες για σουβλάκι, 90 γρ. η καθεμία

200 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, χονδροτριμμένη

100 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες

10-12 φύλλα ρόκας

60 ml κρέμα μπαλσάμικου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα: Στον κάδο του μπλέντερ πολτοποιούμε τα ντοματάκια, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι,το σκόρδο και τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να αρωματιστεί με τον βασιλικό, για περίπου 30 λεπτά. Από τη σάλτσα αυτή θα χρειαστούμε 225 ml. Την υπόλοιπη μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για λίγες ημέρες.

Πίτες: Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με το τυρί και μετά με το απάκι. Ραντίζουμε πάλι με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μοιράζουμε από επάνω τα φύλλα της ρόκας, ραντίζουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.