από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Τα γκότζι μπέρι και οι σταφίδες μπαίνουν σε ένα γλυκό σνακ που μας δίνει άμεσα ενέργεια και μπορούμε να το διατηρήσουμε για ημέρες σε τσίγκινο κουτί
Ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 κομμάτια)

250 γρ. λευκή σοκολάτα

500 γρ. τραγανό ρύζι* (σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής)

80 γρ. γκότζι μπέρι (σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής)

 50 γρ. κορινθιακές σταφίδες

 80 γρ. φιστίκια (αράπικα), ξεφλουδισμένα και σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να χλιάνει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα ισιώνοντάς το με τη σπάτουλα ώστε να έχει ύψος περίπου 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και  να στερεοποιηθεί και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ακανόνιστα σχήματα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

 

 




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.