ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

8 φιλέτα γλώσσας, 200 γρ. το καθένα

αλεύρι, για το πανάρισμα

750 ml ζωμό ψαριού

χυμό από 2 λεμόνια

2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε πολύ λεπτές ροδέλες

2 κ.σ. ντομάτα, σε κυβάκια

200 γρ. κινόα, βρασμένη σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά

½ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

ξύσμα από ½ λάιμ

½ κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Πανάρουμε τα φιλέτα της γλώσσας σε αλεύρι, τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό του ψαριού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5-6 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και την κάππαρη και ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Βάζουμε την κινόα και ανακατεύουμε διαρκώς, ώσπου να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιαντρο, το ξύσμα, τη μαντζουράνα και λίγο αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε σε πιάτα τη ζεστή κινόα και το φιλέτο γλώσσας και περιχύνουμε με τη σάλτσα της κάππαρης.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.