ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ορθογώνιο ταψί)

2 κιλά φρέσκια, ανάλατη μυζήθρα, μαλακή

180 ml γάλα

9 αβγά

450 γρ. ζάχαρη

20 γρ. μέλι

2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα

1 βανιλίνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα και τη χτυπάμε μαζί με το γάλα και τα αβγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη.

Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά. Kατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-45 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με κανέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.