από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Μυζηθρόπιτα

Μια γλυκιά τυρόπιτα που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικο τσιζκέικ
Μυζηθρόπιτα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κάτη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ορθογώνιο ταψί)

2 κιλά φρέσκια, ανάλατη μυζήθρα, μαλακή

180 ml γάλα

9 αβγά

450 γρ. ζάχαρη

20 γρ. μέλι

2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα

1 βανιλίνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα και τη χτυπάμε μαζί με το γάλα και τα αβγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη.

Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά. Kατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-45 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με κανέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.

 

 









Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.