ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομικές κοκοτιέρες*)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

600 γρ. τσουκνίδες, πλυμένες και χονδροκομμένες

200 γρ. καυκαλήθρες, πλυμένες και χονδροκομμένες

1 φύλλο σφολιάτας

λίγο γάλα, για το άλειμμα

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τσουκνίδες και τις καυκαλήθρες, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και σοτάρουμε ώσπου να μαραθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στον πάγκο εργασίας και κόβουμε 4 δίσκους ζύμης στο μέγεθος των σκευών. Μοιράζουμε το μείγμα των σοταρισμένων χορταρικών σε 4 κοκοτιέρες. Σκεπάζουμε με τους δίσκους της ζύμης το περιεχόμενό τους γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφουμε την επιφάνεια της κάθε πίτας με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε απευθείας από την κοκοτιέρα και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού.

* Πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.