YΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτας

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

½ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

4 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένο

4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λουκάνικο Δράμας, σε ροδέλες

2 αβγά

100 ml φρέσκο γάλα

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και με ένα κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. το κόβουμε σε 6 δίσκους. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, αραδιάζουμε τους δίσκους και με ένα ξυλάκι για σουβλάκι χαράσσουμε μέσα στους δίσκους έναν μικρότερο ομόκεντρο κύκλο σε απόσταση 1 εκ. από την περίμετρο. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα χορταρικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λουκάνικο. Στο τηγάνι που σοτάραμε το λουκάνικο αδειάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά προσέχοντας να μη στεγνώσουν τα αβγά.

Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο. Πιέζουμε τον εσωτερικό κύκλο με την κάτω πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να ξεφουσκώσει και να δημιουργηθεί έτσι μια φωλιά. Απλώνουμε περιμετρικά τα χορταρικά αφήνοντας χώρο στο κέντρο για να βάλουμε τα αβγά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γεμίζουμε και το κέντρο της φωλιάς με το μείγμα των αβγών και σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.