ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ)

500 γρ. χονδρά μακαρόνια, για παστίτσιο

αλάτι

200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

200 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

200 γρ. απάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

μπόλικο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια

120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε και χωρίς να τα αφήσουμε να κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το απάκι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, τα αβγά και τις πιπεριές.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα με τη βοήθεια ενός πινέλου, ώστε να καλύπτονται ο πάτος και τα τοιχώματα και οι γωνίες τους να προεξέχουν αρκετά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 200°C, στον αέρα.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια πιέζοντάς τα ελαφρά. Σκεπάζουμε με τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν. Βουτυρώνουμε και άλλα 2-3 φύλλα και καλύπτουμε την πίτα τοποθετώντας το ένα επάνω στο άλλο και διπλώνοντας προσεκτικά τις άκρες τους προς τα μέσα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.